Energiatehokas rakennus on
viihtyisä, toimiva, terveellinen,
kestävä ja arvonsa pitävä

Järkevän ja energiatehokkaan rakennuksen käyttökustannukset pysyvät alhaisina suhteessa energiaa hukkaavaan rakennukseen. Puhumattakaan jälleenmyyntiarvosta, viihtyisyydestä, terveellisyydestä, toiminnallisuudesta ja rakennuksen eliniän pitenemisestä sekä ympäristöhaittojen vähentämisestä. Energiatehokkuudessa on ensisijaisesti kysymys rakenneosien ja teknisten järjestelmien tehokkuudesta kokonaisenergiankulutuksessa, kun mukaan luetaan myös ostoenergia.


Tärkeää tietoa energiakatselmuksessa ja -todistuksessa arvioitavista asioista PDF-tiedostosta (78 kt). Tarkempia lisätietoja todistuksen sisällöstä, käytöstä ja energialuokista saat myös Motivan-sivuilta.


Laatimamme energiakatselmus ja -todistus antaa luotettavaa tietoa rakennuksen energiankulutuksesta ja toimenpiteistä, jotka toteutuessaan tuovat hyödyt ja säästöt käyttäjilleen ja omistajilleen. Energiatodistus mahdollistaa energiatehokkuuden vertailun myynti- ja vuokraustilanteessa. Tehokkaiden energia ratkaisujen käyttöönotto ei aina edellytä investointeja, vaan jo säätämällä tai päivittämällä olemassa olevien järjestelmiä päästään parempaan tehokkuuteen. Toimenpiteiden jälkeen on tärkeää seurata kokonaisenergiankulutusta ja järjestelmien ylläpitoa olosuhteiden muuttuessa, sitouttaa myös rakennuksen käyttäjät energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.


Yhteydenotto mark.elg@co2.fi tai soita 0500 504 245 tai täytä yhteydenotto- tai tarjouspyyntölomake.
Tarjoamme myös lämpökamerakuvausta, neuvontaa ja koulutusta energiatehokkuuden parantamiseksi. Katso suositukset Linkedin-sivuilta.


Työ- ja elinkeinoministeriön -verkkosivulta lisätietoa:
Energiatehokkuussopimukset 2017-2025

Finlex -verkkosivulta lisätietoa:
Energiatodistuksen hankkimis- ja käyttövelvollisuuden kohteena olevat rakennukset *

Ympäristöhallinnon -verkkosivulta lisätietoa:
tietoa olemassa olevan rakennuksen energiatehokkuudesta

* Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy
Web design Elgideas Sari Elg   |   Video Studio Zoomi Pertti Kärki